När klockan springer fortare

Vi startar morgonen lugnt, frosten ligger som ett gnistrande täcke över gräsmattan.  Små rufsiga huvuden under filtarna i soffan.  När klockan går mycket fortare än vår vilja att åka iväg Måndagar så blir tiden plötsligt knapp. Vi springer lite förvirrat runt alldeles försent och letar efter de tjocka tröjorna, fingervantarna och packar veckoväskan och gympapåsarna.

Vi går snabbt men ändå som vadandes i sirap, saknaden hänger där i luften som en tunn slöja  och de där tröjorna byts minst tre gånger. Vid lämning samlas de upp av vännerna och försvinner med en snabb vinkning och jag åker vidare med blicken riktad rakt fram.

Morgonen är bedövande vacker, vid vattendraget jag passerar står dimmslöjorna vid ytan, mystiskt och helt fantastiskt.  Värmen och kärleken i bröstet dröjer sig kvar den här morgonen efter en helg full av familj, vänskap och kärlek. Det känns välsignat att vara här, någonstans här mitt i livet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *